FAQ

Wat doet een metaalrestaurator?

Objecten van metaal lijken vaak onverwoestbaar, maar ze kunnen onderhevig zijn aan allerlei vormen van zichtbaar en onzichtbaar verval. Een voorbeeld hiervan is corrosie; de bekendste vormen van corrosie zijn het zwart worden van zilver, het roesten van ijzer en groene korsten op koperlegeringen. Een metaalrestaurator kan aangetaste objecten behandelen en/of stabiliseren om het verval tegen te houden.

Het kan ook zo zijn dat uw object gedeukt of verbogen is, in dat geval kan gekeken worden of het uitgedeukt kan worden en met welk resultaat.

Als een voorwerp een onderdeel mist of op een andere manier beschadigd is, is het mogelijk om bijvoorbeeld replica onderdelen te maken.

 

Waar kan ik Leunge Metaalrestauratie voor inschakelen?

Leunge Metaalrestauratie behandelt in principe alle soorten kunst- en gebruiksvoorwerpen van metaal. Daarbij kan gedacht worden aan beelden maar ook aan kleinere voorwerpen zoals zilverwerk of sieraden. Ook voor grotere projecten kan Leunge Metaalrestauratie ingeschakeld worden.

Voorbeelden van behandelingen zijn:

Restauratie van zilver

Restauratie van kroonluchters

  • messing, zilver of kristal
  • elektrificatie

Elektrificatie van andere lampen of lichtarmaturen

Schoonmaken en restauratie van (verguld) meubelbeslag

Restauratie van buitenbeelden

  • brons, ijzer, Cor-Ten, aluminium etc.

Retoucheren van beschadigd patina

Bijmaken van ontbrekende onderdelen

Aanvullen van ontbrekend parelmoer of ivoor

Restauratie van verflagen op beschilderd of verlakt metaal

Restauratie van verzilvering of vergulding

Aanvullen en retoucheren van emaille voorwerpen

Wat gaat de restauratie van mijn object kosten?

Dat is afhankelijk van de grootte en moeilijkheidsgraad van het project. Aan de hand van een afbeelding kan vaak een redelijke inschatting gemaakt worden, maar in sommige gevallen zal het nodig zijn de conditie van een object ter plaatse of in het atelier te beoordelen.

Werkt Leunge Metaalrestauratie ook op locatie?

Ja, ook wanneer een object ter plaatse behandeld moet worden (in binnen- of buitenland) kunt u bij Leunge Metaalrestauratie terecht.

Is mijn object verzekerd?

U dient zelf zorg te dragen voor de verzekering van uw object tijdens transport en verblijf in het atelier. Binnen het atelier in Weesp is een alarminstallatie aanwezig.

Zie ook de Algemene Voorwaarden